Adem- en Ontspanningstherapie

Als mensen last hebben van spanningsklachten, of als gewone fysiotherapie niet helpt, adviseert de huisarts vaak om yoga of meditatie te gaan doen. Maar dat is voor nogal wat mensen te hoog gegrepen. Zij moeten eerst weer op een eenvoudige manier leren ontspannen.

In dat geval is het verstandig om te kiezen voor Ontspanningstherapie bij WelBewegen. Willeke Beckeringh heeft veel ervaring. Zij voelt mensen goed aan en kan zowel vanuit de fysiotherapie, vanuit de yoga als vanuit de mindfulness begeleiding geven. Een paar keer is vaak al voldoende om echt weer ontspanning te ervaren. Bovendien worden deze fysio behandelingen vergoed vanuit de zorgverzekering.

Ontspanningstherapie WelBewegen, wat kun je verwachten?

Je werkt aan

  • meer ontspanning in je lichaam
  • meer rust in je hoofd
  • een kalme ademhaling
  • meer bewustzijn
  • en een betere balans in je leven.

Westerse ontspanningstechnieken worden aangevuld met yoga en mindfulness.
Indien nodig worden speciale behandeltechnieken gebruikt voor hooggevoelige mensen met overprikkelingsklachten.

Adem- en Ontspanningstherapie Assen

Veel mensen met stressklachten of ademhalingsproblemen vinden ademoefeningen heel lastig om te doen, bijvoorbeeld mensen die eerder hyperventilatieklachten hebben gehad. Ook al zijn de ademoefeningen aangeleerd door een fysiotherapeut, of zelfs Yogadocent, men kan het eenvoudigweg niet, en raakt nog meer gespannen of benauwd. De oefeningen schieten hun doel voorbij.

Bij WelBewegen leer je in de Adem- en Ontspanningstherapie eerst op eenvoudige, doeltreffende manier hoe je je kunt ontspannen. Daarna worden de ademoefeningen heel rustig opgebouwd, zodat er zonder problemen een ontspannen manier van ademen kan ontstaan. Ook in de Yogalessen wordt er rustig en op een voor iedereen haalbare en manier gewerkt met de adem.

Vergoeding Ontspanningstherapie Assen

Al deze behandelingen kunnen als fysiotherapie vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Als je geen aanvullende zorgverzekering hebt kun je deze fysio behandelingen ook zelf betalen.
Zie tarieven

Na de Adem- en Ontspanningstherapie

Een waardevol vervolg op de Ontspanningstherapie bij WelBewegen zijn de yogalessen van Willeke. Je zult ook in haar yogalessen merken dat het steeds gemakkelijker wordt om op verschillende manieren tot rust te komen. Ook zal je in steeds lastigere situaties een juiste, rustige ademhaling kunnen behouden.
Meer informatie over Yoga