Oogontspanning en Bates

Yoga voor de Ogen

Deze Yoga Special is heel geschikt voor mensen met oogklachten, of voor wie nieuwsgierig is naar de Batesmethode en enkele basistechnieken wil aanleren.
Ontspanningsoefeningen uit de Yoga worden gecombineerd met een paar ontspanningstechnieken uit de Batesmethode.

Je kunt je alvast aanmelden als belangstellende voor de eerstvolgende cursus “Yoga voor de Ogen”.
aanmelden via contactformulier

 

Wie graag serieus wil werken aan het verbeteren van het Zien wordt aangeraden de hele Batesmethode aan te leren:

Batesmethode

Wist je dat er een natuurlijke manier is om je zicht te verbeteren? We hebben allen geleerd dat in de loop van ons leven de ogen altijd verder achteruit gaan en dat je op een gegeven moment een leesbril nodig hebt. Maar is dat wel zo? Wat we wel normaal vinden is dat onze ogen door het dragen van bril of lenzen, ook op jongere leeftijd, steeds verder achteruit gaan, dat er weinig of niets aan de oorzaken van slecht zicht wordt gedaan. Oogartsen en opticiens vertellen je niet dat er een alternatief is en dat er een weg terug is naar Natuurlijk Zien, terug naar perfect zicht.

Dr. Bates, begin vorige eeuw

Dr. Bates, oogarts en oogchirurg uit het begin van de vorige eeuw, heeft zijn leven en carrière gewijd aan het zoeken naar de waarheid. Hij vond het zeer onbevredigend dat hij als dokter niets deed aan de oorzaken van het slechte zicht van zijn patiënten. Ook merkte hij dat de gangbare theorieën van de oogheelkunde niet in alle situaties golden. Hij zocht en vond een methode om zijn bijziende en verziende patiënten weer terug te begeleiden naar helder zicht, vaak zelfs helemaal zonder bril.

Natuurlijke ontspanning van de ogen

De basisprincipes van zijn methode zijn ontleend aan de fysiologische werking en bouw van het oog en aan de mentale processen van Natuurlijk Zien. Ontspanning speelt een cruciale rol in de Batesmethode. De sleutel van zijn succes ligt dus niet in het trainen van de oogspieren of het doen van allerlei actieve oefeningen. Om vooruitgang te boeken is het van belang dat je gedurende het dagelijks leven de juiste Zie– en kijkgewoontes gaat toepassen. Hier is tijd, aandacht en ontspanning voor nodig. Een deskundige begeleiding kan veel bijdragen aan een goed resultaat.

Bateslessen

De Batesmethode is voor de meesten niet zonder leraar goed te ervaren en onder de knie te krijgen, niet via internet lessen, en ook niet via losse workshops over een gedeelte van de Batesmethode.  Kijk op de website van Saskia Naber voor een goede Batesleraar.

Willeke Beckeringh geeft zelf alleen nog af en toe een Batescursus bij voldoende belangstelling.
Je kunt haar mailen om je aan te melden voor Bateslessen.

aanmelden via contactformulier