Menu

Specials

BekkenYoga

Yoga én Bekkenbodemoefeningen: ontspanning en spierversterking

lessenserie van 8 videolessen, deze zomer online beschikbaar

Veel spanningen worden onbewust vastgezet in ons lichaam. We hebben allemaal wel eens gehoord over spanning die vastgehouden wordt in de schouders, of de nek of onderrugspieren. Maar van ons bekkengebied zijn we ons eigenlijk niet zo bewust, tot we er last van krijgen, bijvoorbeeld pijn in de onderrug of in de buik. Of als we obstipatie krijgen, of incontinentie. Dat kan dus ook komen door een teveel aan spanning in de bekkenbodem, en niet alleen zoals de meesten denken door een te slappe bekkenbodem. Het is goed om hier wat meer over te leren. Daarom wordt er tijdens deze yogalessen ook uitleg gegeven over de functie van de bekkenbodem (eerste les), de verschillende problemen die kunnen ontstaan, teveel spanning of juist te weinig spanning (derde les).

Nadruk tijdens de BekkenYogalessen ligt natuurlijk op de Yoga-oefeningen en andere ontspanningstechnieken voor de bekkenbodem, rug en buik. Zodra je die ontspanning goed kunt ervaren, en je de ademhaling vrijer kunt laten gebeuren is het tijd om kracht te gaan opbouwen in de bekkenbodemspieren (laatste lessen). Ook komt de ademhaling uitgebreid aan bod en krijg je tips rondom toiletgang en de mogelijkheden om verder te oefenen na de cursus.

Resultaat van iedere online les is een weldadige, diepe ontspanning in je bekken en een vrije adem. Je komt tot rust bij jezelf.

De cursus is geschikt voor mannen en vrouwen mét of zonder bekkenbodemproblemen!

ik heb interesse in BekkenYoga