Yoga specials

Yoga in mei en juni:

Ook dit jaar verzorgt Willeke weer een flexibel Yogaprogramma in mei en juni, op verschillende locaties in Assen.
Nieuw is dit jaar Fasciafit, een manier om je bindweefsel te masseren en mobiliseren waar het strak of verkleefd is en je kunt op die manier ook belangrijke triggerpoints zelf behandelen. We gebruiken daarvoor speciale, zachte myofaciale rollen en balletjes. Gecombineerd met Yogaoefeningen (ook Yin houdingen) worden dit heerlijk ontspannende Yogalessen.
Verder is er weer de jaarlijkse Yoga Special “Mindfulness en Yoga”, interessant voor beginners, maar ook nog steeds van grote waarde voor de meer ervaren leerlingen: ‘oefenen in het hier en nu’.
De meridiaanyoga van de zomer komt aan bod in juni.  Lees hieronder verder over de inhoud van alle thema’s in mei en juni.

aanmelden voor lessen in juni is nog mogelijk!

tarieven Yoga mei/juni

 

Fasciafit en Yoga

Yoga en Fascia zelfmassage, ook bij pijnklachten
maandag   3    17   24  juni    om 20.30 uur,     De Schakel

Dit is de nieuwste Yoga Special.
Fasciafit is gericht op het zelf losmaken van je bindweefsel en behandelen van belangrijke triggerpoints.  We doen diverse Yogahoudingen en -strekkingen en verder is er alle ruimte om diep tot ontspanning te komen.
Er zal in de eerste les een korte uitleg worden gegeven over het nieuwe concept ‘fascia’ en hoe fasciafit werkt.
Gecombineerd met Yogaoefeningen (en Yin houdingen) worden dit heerlijk ontspannende Yogalessen.
Deze themalessen vormen ook een mooie aanvulling op de fasciatherapie, lees verder

Bij Fasciafit zijn speciale myofaciale rollen en balletjes nodig om het bindweefsel te kunnen masseren en mobiliseren waar het strak of verkleefd is.
Bij het lesgeld wordt dan ook een klein bedrag opgeteld voor de huur van deze materialen, maar je kunt ze ook eventueel zelf via Welbewegen aanschaffen.

tarieven Yoga mei/juni

 

MeridiaanYoga zomer

Blij en ontspannen de zomer beginnen
maandag    3    17   24   juni    om 19.00 uur,     De Schakel

De Yogahoudingen en -strekkingen in deze lessenserie zijn met name gericht op de meridianen van het hart en de dunne darm.
We zullen rustig onze schouders, armen, polsen en vingers rekken, doen oefeningen voor het openen van het borstgebied en ademoefeningen zoals de Bastrika. Ook de cobra en de vliegende vogel komen aan bod.
Bewustwordingsoefeningen, bijvoorbeeld over het evenwicht tussen geven en ontvangen, kunnen je inzicht geven.
Je zult tijdens deze lessen meer in verbinding komen met blijdschap, compassie en andere kwaliteiten van de hartenergie, in de laatste les ook het meer spirituele aspect.
Laat je verrassen, ook voor beginnende Yogaleerlingen geschikt.

tarieven Yoga mei/juni

Yogalessen in juli/aug:

Yoga en Pilates  

kracht opbouwen én diep ontspannen in één les
woensdag  3  juli t/m 7 aug.  om 14.30 uur,    praktijk AFP Fysio

In dit gecombineerde Yoga/Pilates programma leer je je lichaamshouding goed op te bouwen, het spiercorset op de juiste manier te gebruiken en bouw je kracht op. Daarnaast is er in deze les ook ruimte voor Yoga ontspannings- en lenigheidsoefeningen. Een ideale ….combinatie als je op een rustige manier je kracht wilt trainen en ook diep wilt ontspannen. De lessen worden gegeven in de praktijk van AFP Fysio, Industrieweg 10 te Assen en kunnen bij lichamelijke klachten vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed worden. Mensen zonder fysieke problemen betalen de cursus zelf.
Data: woensdag  3  juli t/m 7 aug. Er zijn in totaal 6 lessen.

Tijd:   14.30 – 15.45 uur
Kosten: € 75,- voor alle lessen, losse les  € 15,- (wel vooraf data opgeven)

vergoeding vanuit aanvullende zorgverzekering is mogelijk

aanmelden