Yoga specials

 

Yoga en Pilates:

Trainen én Ontspannen

op 6 woensdagen in juli/augustus om 15.30  uur

In dit gecombineerde Yoga/Pilates programma leer je je lichaamshouding goed op te bouwen, het spiercorset op de juiste manier te gebruiken en bouw je kracht op. Daarnaast is er in deze les ook ruimte voor Yoga ontspannings- en lenigheidsoefeningen. Een ideale combinatie als je op een rustige manier je kracht wilt trainen en ook diep wilt ontspannen. De lessen worden gegeven in de praktijk van AFP Fysio, Industrieweg 10 te Assen en kunnen bij lichamelijke klachten vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed worden. Mensen zonder fysieke problemen betalen de cursus zelf.

 

BekkenYoga: Yoga én Bekkenbodemoefeningen:

Ontspanning en Kracht in bekken en bekkenbodem

op 3 woensdagen in juli/augustus om 13.45 uur 

Yoga:

Het bekken wordt in de Yoga ook wel ‘Hara’ genoemd, of in de haptonomie ‘je basis’. Deze bekkenruimte heeft alles te maken met veiligheid en vertrouwen in contact met anderen, en vertrouwen in jezelf. Je kunt je voorstellen dat je iets ‘krimpt’ wanneer je je niet veilig voelt, jouw buikspieren en bekkenbodemspieren zullen zich verstrakken, jouw adem wordt minder vrij, je krijgt minder ruimte in je hele lichaam, je hele wezen.

Tijdens deze lessenserie zijn we heel praktisch bezig met ontspanningstechnieken voor de bekkenbodem, rug en buik,  allerlei Yogaoefeningen zijn daarvoor geschikt, de ene werkt meer voor de onderrrug, een andere meer voor de buik, of voor de bekkenbodem. Resultaat is een weldadige, diepe ontspanning en een fijn contact met je basis!

Bekkenbodemoefeningen:

Veel spanningen worden onbewust vastgezet in ons lichaam. We hebben allemaal wel eens gehoord over spanning die vastgehouden wordt in de schouders, of de nek of onderrugspieren. Maar van ons bekkengebied zijn we ons eigenlijk niet zo bewust, tot we er last van krijgen, bijvoorbeeld pijn in de onderrug of in de buik. Of als we obstipatie krijgen, of incontinentie. Dat kan dus ook komen door een teveel aan spanning in de bekkenbodem, en niet alleen zoals de meesten denken door een te slappe bekkenbodem. Het is goed om hier wat meer over te leren. Daarom wordt er tijdens deze yogalessen ook kort uitleg gegeven over de functie van de bekkenbodem (eerste les), de verschillende problemen die kunnen ontstaan, teveel spanning of juist te weinig spanning (tweede les).

Nadruk tijdens de BekkenYogalessen ligt natuurlijk op de Yoga-oefeningen en het ervaren van ontspanning in het bekkengebied, zodat je je Hara als een veilige, rustige en krachtige plek kunt gaan ervaren!

Yoga voor je ogen:

Ontspanning en verbeteren van de belastbaarheid van je ogen

op 3 woensdagen in september om 9.00  uur

Wist je dat er speciale ontspanningsoefeningen zijn voor je ogen, zowel in rust als tijdens het kijken?
In deze Yogalessenserie leer je verschillende Batestechnieken, opgenomen in een weldadige Yogales.
Willeke is Yogadocent én Bateslerares, zij heeft vanuit beide disciplines deze Yogalessen samengesteld en kan je dan ook heel bijzondere oog-oefeningen aanreiken. Deze lessen zijn eventueeel ook prima te volgen als introductie op de Batesmethode of om de Batestechnieken te onderhouden.

 

Tarieven

Lesprogramma