Menu

Veelzijdig en ervaren

De praktijk WelBewegen van Willeke Beckeringh is het resultaat van vele jaren ervaring en studie op het terrein van Bewegen, Ontspannen, Yoga en mindfulness. Na haar Gymnasium studeerde zij fysiotherapie en volgde daarna vele bijscholingen en studies op het terrein van Bewegen en ontspanning. In 2009 rondde zij de 4 jarige Yogadocenten-opleiding ‘Samsara’ af, een opleiding waar yoga en mindfulness geïntegreerd worden aangeboden. Sinds 12 jaar begeleidt zij groepen Yoga en mindfulness en sinds 10 jaar ook speciale groepen voor mensen met fibromyalgie of andere vormen van chronische pijn.

Een geheel eigen specialisatie van WelBewegen is het ASITT protocol, dit is SI therapie voor mensen met zintuiglijke overprikkelingsklachten en concentratiemoeilijkheden bv na whiplash of burn-out. Als ervaringsdeskundige kan zij mensen met zintuiglijke overprikkelingsklachten (SI klachten) als geen ander begrijpen en begeleiden. Voor deze doelgroep, en ook mensen die om andere redenen hooggevoelig of minder belastbaar zijn is de praktijk WelBewegen dan ook een plek van erkenning en herkenning.

Willeke aan het woord over SI therapie:

Een zeer waardevol onderdeel van mijn werk vind ik het begeleiden van mensen die elders in de reguliere gezondheidszorg niet altijd goed begrepen worden. Het model van de SI therapie – kijken naar de stressreactie vanuit zintuiglijke overprikkeling – kan veel inzicht en handvaten geven voor mensen om zichzelf beter te managen. Mensen begrijpen eindelijk waarom hun klachten zo wisselend zijn en waarom zij speciale prikkels of omgevingen moeilijk kunnen verdragen, en meer tijd nodig hebben om te herstellen dan anderen. Yoga, mits op de juiste manier aangereikt, kan voor deze cliënten ook heel heilzaam zijn. Ik ben daarom heel blij met de verschillende specialisaties die ik in mijn praktijk WelBewegen heb kunnen samenbrengen!

Willeke aan het woord over Yoga:

Yoga geeft zowel mijn leerlingen als mijzelf veel voldoening en energie
en brengt me in contact met mijn innerlijke bron