Menu

Yoga Assen

De Yogalessen in de zaal starten weer eind augustus
binnenkort meer informatie
mail alvast om je plek te reseveren     

 

 

Oase van rust

In onze stressvolle samenleving zijn veel mensen op zoek naar manieren om te kunnen ontspannen en om in balans te blijven.
De wekelijkse Yogales is zo’n moment om naar uit te kijken en helemaal tot rust, tot jezelf te komen. Samen in de Yogazaal werkt  dit voor veel mensen heel goed, op een vast moment in de week. Maar steeds meer mensen hebben Yoga op video ontdekt, ook daar kom je helemaal tot jezelf, en oefen je jouw lichaam precies wanneer het jou uitkomt.

 

Yoga bij WelBewegen Assen

Er wordt een rustige, grondende Hatha Yoga gegeven, in combinatie met meridiaanyoga en mindfulness.  Je komt weer tot rust en in verbinding met jezelf.
Elementen uit de mindfulness worden verweven in de Yogalessen, hierdoor leer je gaandeweg accepteren wat moeilijk voor je is. Leerlingen zeggen dat ze door de week heen ook beter voor zichzelf gaan zorgen!

 

we oefenen ons lichaam
rusten kalm in de houding
weldadige balans

 

Je hoeft niet speciaal lenig te zijn voor echte Yoga, maar ik help je om wel leniger te worden als dat nodig is. Uitdagende Yogahoudingen komen wel aan bod, maar worden duidelijk en goed opgebouwd, ook op de video, zodat je niet over grenzen gaat. Ook in de actieve Yogahoudingen leer je je ontspannen: Kracht en Ontspanning gaan hand in hand! De aandacht naar binnen is vriendelijk, zonder prestatiedruk. Dat schept ruimte voor een diepe innerlijke rust.

De lessen worden opgebouwd vanuit mijn Yoga- én fysiotherapie achtergrond. Een 4-jarige Yoga opleiding zorgde voor diepgang, dus ook om die reden is er sprake van kwaliteitsYoga.
Mensen met pijn of andere lichamelijke of geestelijke klachten kunnen prima meedoen. Als fysiotherapeut kan ik eventueel alternatieve oefeningen aanreiken, en je corrigeren als dat nodig is.

 

aanmelden voor Yogalessen

 

Yoga locaties in Assen

Er zijn Yogagroepen in Assen op ma avond (Schakelveld – Baggelhuizen) en op vrijdagmorgen (Podium Zuidhaege).
Deze lessen worden gegeven door mijzelf (Willeke Beckeringh).

Schakelveld route en parkeren
Podium Zuidhaege parkeren

 

Videolessen of lessen in de zaal?

De 2 Yoga videolessen die je wekelijks ontvangt duren samen 60 tot 90 minuten. Het zijn eveneens uitgebreide en volledige lessen. Je kunt direct meedoen met de oefeningen, of ze nog even apart bekijken of terugkijken. Dit kan voor verdieping zorgen van jouw Yogabeoefening. Alle oefeningen op video kosten je tesamen iets minder tijd, en je kunt kiezen wat het handigste moment is om de lessen te volgen, of je kunt alleen één lesdeel doen tussen de bedrijven door. Daarbij blijven ze 2 weken tot jouw beschikking, dus volop mogelijkheden om thuis meermalen te oefenen, én op jouw eigen moment!  Er zijn Yogaleerlingen die al deze voordelen hoog waarderen en erg blij zijn met de speciaal opgenomen videolessen die ik maak. zie reviews

De lessen in de zaal kun je alleen volgen op het tijdstip en in de groep doen waar je je voor hebt ingeschreven. Het samen oefenen in een groep kan een fijn, verbonden gevoel geven, het zijn leuke groepen waar mensen prima in kunnen instromen.  En er is in de zaal natuurlijk een interactie met mij, de docent, en met elkaar, er is een gezamenlijke energie. Voor sommige leerlingen zijn dat belangrijke redenen om voor de Yogalessen in de zaal te kiezen.

Een combinatie van én in de zaal én videolessen is in het nieuwe seizoen ook mogelijk, daar zal nog meer informatie over komen.

 

Kosten

Een uitgebreide Yogales van anderhalf uur ’s avonds kost € 13,50.
Een uitgebreide Yogales van anderhalf uur overdag kost € 12,00.
Twee Yoga videolessen (= bij elkaar één uitgebreide Yogales), kosten samen eveneens € 12,00.
De zaallessen worden per seizoen vooruitbetaald, er is geen strippenkaartsysteem of inhaalmogelijkheid.
De videolessen worden per maand, of per 2 maanden vooraf betaald.

 

aanmelden voor Yogalessen

 

Yoga bij chronische pijn en stress Assen

Voor mensen met chronische pijn of stressklachten organiseer ik een paar keer per jaar speciale, kleine, therapeutische groepen  ‘Ontspanningstherapie en mindfulness’

meer informatie

 

 

Kwaliteits Yoga in Assen

Willeke Beckeringh, de persoon achter WelBewegen, is van oorsprong fysiotherapeut.
Zij werkt in Assen als adem- en ontspanningsfysiotherapeut. Mensen komen bij haar met allerhande lichamelijke en psychische overbelastingsklachten.
Daarnaast heeft zij in 2009 een 4 jarige yogadocentenopleiding afgerond.
Zij is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een zeer deskundig en ervaren yoga- en bewegingsdocent.

 

aanmelden voor cursus of proefles